شاخص توانمندسازی تجاری (Enabling Trade Index)، شاخصی است که می‌تواند در اتخاذ یا اصلاح استراتژی‌های توسعه تجارت خارجی موثر واقع شود. این شاخص معیاری است برای اندازه‌گیری اینکه اقتصادها تا چه اندازه توانسته‌اند موسسات، سیاست‌ها و خدمات خویش را برای تسهیل جریان آزاد کالا به مقاصد نهایی توسعه دهند. شاخص توانمندسازی تجاری تمام اقدامات «تسهیل‌کننده تجارت» را مورد توجه قرار می‌دهد. بنابر تعریف سازمان جهانی تجارت، ساده‌سازی و هماهنگ‌سازی رویه‌های تجارت بین‌المللی، تسهیل تجاری نام دارد که شامل فعالیت‌ها و رویه‌های جمع‌آوری، ارائه، انتقال و پردازش داده‌های مورد نیاز جهت جابه‌جایی کالاها در تجارت بین‌المللی می‌شود. بر اساس این شاخص، مجموعه عوامل مربوط به تسهیل تجارت در چهار زیرشاخص اصلی طبقه‌بندی شده‌اند. این زیرشاخص‌ها شامل «دسترسی به بازار»، «ترتیب اداری در مرزها»، «زیرساخت» و «محیط عملیاتی» است.
براساس مطالعات و تجربیات، بیشتر تولیدکنندگان سطح کوچک و متوسط باوجود برخورداری از سابقه صنعتی، تولیدی و خدماتی مناسب نمی توانند سهم قابل توجه و ثابتی را از بازارهای هدف و صادراتی بدست آورند. بطور معمول این صنایع کوچک و متوسط تولیدی در مواجهه با دیگر رقبا معمولاً به راحتی از میدان رقابت به حاشیه رانده شده و در نهایت حذف می شوند. دلیل اصلی این موضوع، ضعف ساختارهای برون مرزی این بنگاه ها است.
توانمند سازی برنامه ای جامع برای این تولیدکنندگان است که با بررسی دقیق و اجرای میتوان ساختار اجرایی و نیروی انسانی صنعت تولیدی را برای رشد و گسترش آماده کرد.
در برنامه توانمند سازی تجاری به آموزش نیروی انسانی، بررسی ساختارهای تجاری و صادراتی، مدیریت رویدادهای تجاری، عیب یابی، بهبود و احیاء ساختارهای اداری، آنالیز و رصد فعالیت دپارتمان صادراتی شرکت شرکت متقاضی پرداخته می شود تا به کمک این موارد رویه تولیدی/صادراتی شرکت به رشد و شکوفایی هرچه بیشتر منجر شود.
بررسی و تدوین برنامه توانمند سازی تجاری از جمله خدمات شرکت مدیریت صادرات آینده آسمان دنا می باشد که با درخواست همکاری آماده ارائه این خدمت به شرکت ها و صنایع تولیدی در راستای ارتقا سطح تجاری و صادراتی آنها هستیم.